Recenzie Stonefly

Piloți mici mecanici și luptă cu bug-uri în această aventură artizanală.

De Rachel Watts 02 iunie 2021

(Imagine: MWM Interactive)

Verdictul nostru

Pilotarea mech-urilor de insecte într-o lume minunată este o briză, dar măcinarea resurselor grele oprește această aventură în zbor.Trebuie să știu

Ce este?Un joc de acțiune-aventură în care explorați o lume minusculă folosind mech-uri inspirate de insecte.
Așteptați să plătiți15 GBP
DezvoltatorStudii de școală de zbor
EditorMWM Interactive
Revizuit peAMD Ryzen 5 3600, 8GB, AMD Radeon RX 5700 XT
MultiplayerNu
Legătură Site oficial

Verificați Amazon

Mech-urile din jocuri sunt, de obicei, mașini de ucis uriașe, care pot străpunge clădirile și pot zdrobi pământul sub ele în timp ce pășesc. Metal pur, combustibil și rugină, gata să declanșeze distrugerea și haosul. Dar meciurile din jocul de aventură Stonefly nu sunt așa. Sigur, încă mai controlați o mașină de 100 de tone, dar mecanismele miniaturale ale lui Stonefly sunt ușoare pe picioarele lor robotice, saltând și alunecând cu ușurință.

Dezvoltatorul Flight School Studio a lăsat acțiunea electrizantă de pinball hack-n-slash a Creature in the Well și poveștile înfricoșătoare ale fantomelor din Manifest 99 în urmă pentru o excursie liniștită prin natură. Stonefly este un joc de aventură care pune o lupă deasupra tufișului unei păduri, permițându-ne să aruncăm o privire asupra unui întreg ecosistem de insecte, din siguranța celui mai mic mecanism din lume.Deși fuziunea dintre natură și inginerie a Stonefly creează o lume interesantă, bucla jocului de măcinare frustrantă a resurselor și repetarea misiunii oprește această aventură de la zborul complet.Stonefly

(Credit imagine: MWM Interactive)Jucați ca un tânăr inginer și inventator pe nume Annika, care caută să găsească o moștenire de familie pierdută. O persoană misterioasă a furat platforma tatălui ei, care era la Annika, așa că pleacă într-o călătorie pentru a o găsi și a o înapoia. În curând se întâlnește cu Acorn Corps, un grup de naufragiați în căutarea unei piese evazive de folclor numită Fantoma de cristal. Pilotând propriul robot de tip bug, va trebui să o ajutați pe Annika să caute în vârfurile amețitoare și în minimile periculoase din lumea ascunsă în miniatură a pădurii.

Prima platformă pe care o porniți se simte la fel de ușoară ca o sămânță de păpădie și este concepută vizual și în acest fel. Așezați ușor un mech pe o frunză și alunecați prin tufiș pe o briză este minunatCea mai bună caracteristică a Stonefly, nu este surprinzător, sunt mech-urile. Nu numai că arată incredibil de răcoros (o estetică modernă elegantă se întâlnește cu un design inspirat de insecte), dar controlul se simte fără efort. Indiferent dacă preferința dvs. este cu controlerul sau tastatura, toate butoanele sunt bine mapate, chiar și atunci când începeți să obțineți o grămadă de upgrade-uri și interfața abilității începe să fie ocupată.Prima platformă pe care o porniți se simte la fel de ușoară ca o sămânță de păpădie și este concepută vizual și în acest fel. Așezați ușor un mech pe o frunză și alunecați prin tufiș pe o briză este minunat. Există o greutate în care alte jocuri mechs se străduiesc să opună. Acest lucru combinat cu lumea cărții de povești a Flight School Studio și coloana sonoră caldă de sinteză fac o explorare excelentă. Aterizarea poate fi puțin precară, mai ales că uneori este dificil să percepi adâncimea lumii, dar un punct alb util apare atunci când ești aproape de o suprafață aterizabilă, făcând platformele mai puțin haotice.

Stonefly

(Credit imagine: MWM Interactive)

Pe măsură ce explorați cu înverșunare lumea, veți întâlni diferite insecte și insecte, dar mai degrabă decât să le aruncați cu niște artilerii grele, Stonefly are o abordare mai blândă. Nu faceți rău bug-urilor, ci împingeți-le de pe marginea zonei - o abordare mult mai umană de combatere. Multe dintre bug-urile lui Stonefly vor avea nevoie doar de o rafală ușoară pentru a se ține departe, dar cele mai mari vor avea nevoie de o abordare mai practică. Pe măsură ce primiți mai multe upgrade-uri și întâlniți crawlies mai înfiorători, veți avea acces la o varietate de tehnici diferite pentru a face față acestor întâlniri, inclusiv distragerea atenției, răsturnarea și uimitorul.

Știind cum să gestionați fiecare tip diferit de bug, este nevoie de câteva bătălii strategice, iar Stonefly este foarte generos cu bara HP a mecanismului, permițându-vă să vă vindecați nava la mijlocul luptei după o scurtă răcire. Desigur, dacă sunteți bombardat de prea multe ori înainte de a avea timp să vă recuperați, fundul mecanic va fi dat cu piciorul înapoi în tabără, împreună cu toate resursele adunate în timpul acelei ieșiri.

Zona fără zbor

Oricât de mult îmi place să explorez biomurile colorate ale lui Stonefly, jocul este serios împotmolit de materiale agricole. Măcinarea resurselor nu este ceva de care mă deranjează de obicei, dar există multe în Stonefly.

Măcinarea resurselor nu este ceva de care mă deranjează de obicei, dar există multe în Stonefly

Actualizarea platformei dvs. înapoi la tabără este una dintre caracteristicile principale ale Stonefly, dar modul în care obțineți resurse prin repetiția în misiune este cea mai mare problemă a jocului. Materialele sunt împrăștiate în jurul fiecărui biom, dar numai în cantități mici, așadar, dacă nu doriți să vă petreceți timpul culegând firimituri mici de materiale, singura modalitate de a obține cantități mari din ceea ce aveți nevoie este să faceți misiunea numită Afida Alfa. Această misiune necesită urmărirea unui bug colosal numit Alpha Aphid, un bug care are rol de zonă de luptă. Trebuie să călărești acest afid gigant, îndepărtând alte bug-uri și strângând materiale înainte de expirarea timpului.

Stonefly

(Credit imagine: Flight School Studios)

Această misiune este singura modalitate de a obține în mod corespunzător numărul de materiale necesare pentru a-ți actualiza mecanismul și de a-ți ajuta ocazional colegii de călătorie care au nevoie și de provizii. Povestea de multe ori nu vă va lăsa să progresați decât dacă ați realizat anumite îmbunătățiri, ceea ce înseamnă că măcinarea necruțătoare până când aveți materialele potrivite este profund frustrant. Pentru a finaliza un upgrade, a trebuit să fac misiunea Apla Aphid de trei ori la rând, de fiecare dată urmărindu-le și apoi completând secțiunea zonă de luptă.

Este regretabil deoarece actualizările pot schimba dramatic modul în care lupți împotriva bug-urilor și merită urmărite abilitățile neesențiale. Annika se va inspira din lumea înconjurătoare și va gândi idei de design care să conducă la câteva moduri interesante de a-i aborda pe prietenii tăi flămânzi. Vederea mecanismului tău transformându-se pe măsură ce capătă o nouă abilitate este plină de satisfacții, doar că nu merită ora de măcinare frustrantă necesară pentru ao obține.

Stonefly

(Credit imagine: MWM Interactive)

Stonefly m-a lăsat în două minți. Sentimentul pe care îl ai atunci când săriți fără efort dintr-o ramură în ramură este diferit de orice altceva pe care l-am jucat. Îmi place și conceptul, ideea unui mecanism care nu este pur și simplu o mașină de ucis, ci unul care a fost inspirat de blândețea naturii este ceva ce nu am mai văzut așa înainte. Este păcat că lupta pentru obținerea materialelor și lipsa de varietate în misiuni sugerează distracția dintr-un joc de altfel rece.

CELE MAI BUNE OFERTE DE AZI Verificați Amazon Verdictul 71 Citiți politica noastră de recenziiStonefly

Pilotarea mech-urilor de insecte într-o lume minunată este o briză, dar măcinarea resurselor grele oprește această aventură în zbor.