Dezvoltatorii de moduri multiplayer Skyrim și-au cerut scuze pentru „utilizarea codului protejat”

Dezvoltatorii unui viitor multiplayer Skyrim mod și-au cerut scuze pentru acuzațiile că au folosit codul altei echipe de modding fără permisiune sau atribuire. Într-o actualizare postată ieri, dezvoltatorii Skyrim Together și-au cerut scuze echipei din spatele Skyrim Script Extender pentru „utilizarea codului protejat”.

Săptămâna trecută, unul dintre dezvoltatorii Skyrim Script Extender (SKSE) - care este folosit pentru a activa fire de script personalizate și, prin urmare, moduri mai complicate - a postat pe Reddit. În acel post , au spus că echipele Skyrim Together foloseau „cod SKSE, necreditat, fără permisiune, cu un termen explicit în licență care restricționează unul dintre autori să aibă legătură cu codul”. Aceștia au prezentat o serie de comparații între cele două proiecte pentru a-și susține creanța și au remarcat că echipa a adus zeci de mii de dolari prin Patreon.În raspuns , Dezvoltatorii Skyrim Together au spus că „ne-au luat timpul pentru a investiga cu atenție ce se întâmpla”. Aceștia au recunoscut că a fost utilizat vechiul cod SKSE și spun că au „eliminat toate dependențele, conținutul asociat sau codul aferent conform cererii [SKSE]” și vor „reconstrui orice a fost posibil prin utilizarea Cod SKSE. ”

În urmă cu peste un an, un reprezentant al echipei Skyrim Together avea spus anterior că „nu folosim deloc SKSE”, dar postările ulterioare pe subreditarea modului a spus că „ar putea exista un cod rămas de la [SKSE] acolo, care a fost trecut cu vederea când l-am eliminat” și a oferit un scuze „Pentru că nu le-am eliminat tot codul din codul nostru”.

Codul SKSE în cauză se afla sub legea comună a drepturilor de autor, ceea ce ar fi putut acorda dezvoltatorilor Skyrim Together dreptul de a-l utiliza. Cu toate acestea, în primele zile ale dezvoltării modului, când încă se numea Skyrim Online, dezvoltatorul principal Yamashi a realizat cod SKSE de inginerie inversă pentru a ajuta la construirea modului. Când am vorbit cu un reprezentant al echipei de dezvoltare, mi-au spus că consideră că acesta este „un cod moștenit din proiectul original, care a rămas neatins sau preluat”.Relația dintre Yamashi - care este singurul membru rămas al echipei Skyrim Online - și SKSE s-a înrăutățit în cele din urmă, din cauza a ceea ce SKSE a denumit „încălcarea intenționată a drepturilor de autor intenționate și lipsa de respect totală pentru eticheta mai modernă”. Prin urmare, termenii și condițiile modului au fost actualizați pentru a spune că „echipa Skyrim Online este în mod explicit interzisă utilizarea oricăruia dintre aceste fișiere în orice scop”. Într-o conversație cu un fost dezvoltator Skyrim Together, mi s-au arătat capturi de ecran ale unei conversații despre care susțin că provin din Discordia echipei. Aceștia sugerează că, în 2016, Yamashi era conștient de prevederile SKSE, dar a spus că este „păcat că am redenumit proiectul”. În urma acuzațiilor recente, un reprezentant al echipei spune că acum nu au „nicio problemă cu respectarea” instrucțiunilor privind utilizarea codului.Skyrim Together spune acum că „cred [că echipa SKSE] este mulțumită de acțiunile pe care le întreprindem”, însă merită să subliniem că proiectul este deja un caz special. Echipa din spatele acesteia susține că va fi în cele din urmă gratuită, dar până acum singura modalitate de accesare a fost prin plata în Patreon menționat mai sus. Echipa a reușit să evite regulile Bethesda despre modurile plătite, datorită parțial sistemului de donații al Patreon, faptului că acesta este mai degrabă un beta închis decât un produs finit și deciziei lor de a nu utiliza kitul de creație Skyrim.

Citeste mai mult:Acestea sunt cele mai bune moduri SkyrimCu toate acestea, există încă mulți bani care plutesc acum în jurul modului. Dezvoltatorii spun că „nu este atins sau utilizat de niciun membru al personalului”, cu excepția costurilor serverului și că toți dezvoltatorii s-au înscris la proiect în mod voluntar. Nu este clar ce se va întâmpla cu banii după eliberare - câștigurile Patreon au scăzut semnificativ în ultima săptămână, dar în momentul redactării acesteia valorează încă peste 25.000 de dolari pe lună.

După câțiva ani de dezvoltare, modul, care permite până la opt jucători să se bucure de RPG-ul fantezist al lui Bethesda în același timp, pare să se apropie de linia de sosire. O recentă versiune beta închisă a acordat accesul publicului la acesta pentru prima dată, cu acces limitat la cei care au contribuit la Patreon al dezvoltatorului.