Overwatch este cel mai prietenos și accesibil FPS pe care îl poți juca

Overwatch

Am ignorat Overwatch de foarte mult timp. În timpul perioadelor sale de presă și beta, am presupus că nu va fi un joc pentru mine. Blizzard creează jocuri numai pentru jucătorii hardcore, nu? Uită-te la StarCraft și Hearthstone; dacă nu ești un jucător perfect dedicat „meta-ului” și îți perfecționezi abilitățile peste câteva miliarde de ore, vei fi decimat, nu?

Aveți nevoie de câteva îndrumări când vine vorba de eroi? Încercați cel mai bun ghid al nostru de personaje Overwatch.Totuși, după ce am fost îndemnat de colegii mei, i-am dat lui Overwatch o lovitură în acest weekend. În mod surprinzător, este cel mai mult că m-am bucurat de un shooter competitiv de foarte, foarte mult timp. Și totul se rezumă la un design elegant care îl face un loc prietenos și primitor.

Overwatch aruncă în coș unul dintre cele mai vechi elemente ale FPS-ului online: clasamentul. De obicei, suntem obișnuiți să apăsăm TAB și să vedem o listă lungă a tuturor celor de pe server și cât de performanți sunt. Apăsați TAB în Overwatch și veți fi prezentat cu statisticile pe care le-ați acumulat - și numai dvs. - în meci.

OverwatchȘi asta este un lucru frumos. Înseamnă că agresorii online pierd brusc o armă mare. Mulți troli de jocuri deschid tabloul de bord și încep să arunce abuzuri asupra persoanei din partea de jos a listei în momentul în care se frustrează. Acum, cu excepția cazului în care au o bună aderență tactică a jocului și sunt incredibil de atenți, este imposibil să identificăm un anumit jucător.Aceasta continuă până la sfârșitul meciului, unde tabloul de analiză post-joc evidențiază realizările jucătorilor din ambele echipe; cine a fost cel mai bun vindecător? Cine a absorbit cele mai multe daune? În această etapă puteți acorda felicitări jucătorilor pe care i-ați simțit că au făcut-o foarte bine. Puteți chiar să lăudați pe cineva din echipa inamică, să vă simțiți plăcut și să recunoașteți un sport bun, chiar dacă ar fi fost în vizorul dvs. cu câteva momente înainte.

În timp ce vă concentrați asupra decimării opoziției, veți constata că chiar și modul în care este concepută comunicarea în joc atrage atenția asupra toxicității. Personajele pot emota cu lucruri precum valuri sau un deget mare pentru a saluta și a recunoaște alți jucători. Există fraze de bază pe care ar putea să le strige - faceți echipă cu mine! Atacul meu final este gata! - dar absența este în mod special batjocura.Overwatch

Taunturile au devenit destul de populare în ultima vreme, în special în jocurile bazate pe personaje, unde pot exista jocuri unice pentru fiecare erou. Dar prin natura lor, ele sunt antisociale. Desigur, ar trebui să fii uimitor de slab pentru a fi supărat de folosirea unui joc, dar admir că Blizzard s-a concentrat pe emoții care încurajează comunitatea sau sunt pur și simplu vesele, mai degrabă decât să-și bată joc de alți jucători.În timp ce jocul acceptă chat-ul vocal, dacă preferați să vă țineți departe de microfoane (desigur, acolo se găsește cel mai rău „joc”) Overwatch facilitează coordonarea și jocul în echipă fără ele. Personajele strigă automat dialog contextual în anumite situații, așa că, dacă cineva trece pe lângă o turelă inamică, eroul său va suna Ei au turele aici !. Înseamnă că obțineți informațiile corecte fără a fi nevoie să riscați să fiți numiți pe VOIP.Celălalt lucru pe care aș dori să-l menționez este ratingul de vârstă. Overwatch are un rating PEGI de 12, ceea ce este practic nemaiauzit pentru un FPS. Designul asemănător Pixar și distribuția de personaje distractive minunat concepute este foarte clar conceput pentru a atrage un public larg, atât de adulți, cât și de copii. Și, deși există multe crime, nu este un joc violent. În schimb, este haotic, înlocuind setea de sânge a altor trăgători cu genul de nebunie pe care l-ați găsi într-un desen animat de sâmbătă dimineață. Este o atmosferă extraordinar de răcoritoare.

Overwatch

Toate aceste elemente fac ca Overwatch să fie prietenos și inclusiv, dar sunt straturile de înghețare și de umplere a unei prăjituri care sunt făcute în mod fundamental după o rețetă rafinată. Noțiunile de bază ale Overwatch - îndeplinirea obiectivelor simple și înfrângerea jucătorilor inamici - sunt atât de ușor de abordat. Numeroșii eroi cu abilități unice arată ca MOBA din exterior, dar nu vine cu absolut nici o curbă de învățare descurajantă. Sigur, acesta este un joc în care ai putea dezvolta tactici profunde și interesante, dar este complet prietenos cu oamenii care vor doar să alerge și să tragă cu arma timp de zece minute.

Este atât de energic, încât nu există loc pentru frustrare sau furie; în câteva minute, tabloul este șters și jocul începe din nou. Și selecția largă de eroi înseamnă că există ceva care se potrivește fiecărui jucător, cum ar fi o mănușă. Nu a existat un shooter multiplayer accesibil imediat de la Team Fortress 2.

Și așa sunt prins. Știu că nu voi fi niciodată la fel de bun ca cei care își dedică fiecare moment gratuit (naiba, nu voi fi niciodată la fel de bun ca editorul nostru de știri Ben), dar chiar se simte că nu contează în Overwatch. Pentru toată profunzimea și potențialul său de eSports, acesta este un joc care pune distracția și se distrează chiar în prim plan. Din această cauză, am senzația că voi juca Overwatch pentru o perioadă foarte, foarte lungă de timp.