Cum Divizia 2 a înlocuit bureții cu glonț cu AI mai bună

Ubisoft a vrut să pună capăt dușmanilor cu burete în Divizia 2 - astfel încât dezvoltatorii i-au făcut pe adversarii tăi mai inteligenți și mai mortali

Tragerii în persoana a treia și, în special, jocurile de împușcare conduse de pradă, sunt renumite pentru că au dușmani care înmoaie gloanțele cu abia cu o mișcare. Divizia nu a fost o excepție - de fapt, aceiași dușmani erau deosebit de cunoscuți pentru ei puteri sponging glonț . Pentru continuare, Ubisoft a dorit să facă lupta mai variată și mai provocatoare și, într-o discuție la GDC, designerul principal AI, Drew Rechner, a explicat cum echipa a înlocuit bureții cu glonți cu inamici mai interesanți.

În prima divizie, facțiunile inamice erau practic niveluri de dificultate. Pe măsură ce progresați în joc, v-ați lupta cu o facțiune, apoi cu alta, și fiecare ar avea câteva trucuri și opțiuni de luptă noi, cum ar fi utilizarea mai strictă a acoperirii și acoperirea focului, pentru a face lucrurile progresiv mai dificile. Dar, din moment ce toate facțiunile tocmai s-au construit unele pe altele, Rechner spune că acest lucru a condus la o „percepție că nu există suficientă diferențiere între facțiuni” și că multe dintre facțiuni erau irelevante până la finalul jocului.Deci, în Divizia 2, Ubisoft a implementat un sistem numit trăsături ale facțiunilor, care le-a permis dezvoltatorilor să proiecteze un set larg de parametri care ar putea crea întâlniri inamice mai variate. Facțiunile jocului sunt definite fiecare de patru parametri - cât de agresivi sau defensivi sunt, cât de bine organizați sunt, cât de mult antrenament au și cât de multă tehnologie au acces.

Fiii adevărați, de exemplu, sunt defensivi - ceea ce înseamnă că încearcă să rămână la un interval optim și să se regrupeze cu aliații în timp. Sunt organizate, ceea ce reprezintă o trăsătură „în cea mai mare parte cosmetică”, ceea ce înseamnă că au semnale de mână și combate dialogul care indică coordonarea. Ei au pregătire de bază, ceea ce înseamnă că oferă foc de acoperire, vor face ceva flanc și au o precizie normală. Și au tehnologie medie, ceea ce înseamnă că au acces la armamentele militare standard, dar nimic la fel de fantezist ca scuturile balistice și dronele.

divizia 2 fii adevărați tipuri de inamiciAceste trăsături urmăresc fiecare dintre cele patru facțiuni principale, astfel încât un grup ca hienele vor fi agresive, dezorganizate și neinstruite în ciuda tehnologiei lor ridicate - ceea ce înseamnă că veți avea senzația de a fi prăbușit de fiecare dată când vă luptați cu ele. Întrucât organizarea și instruirea influențează, de asemenea, dialogul și animația, îi veți vedea, de asemenea, împiedicându-se și împiedicându-se de acoperire pe măsură ce vin la voi.Este nevoie de mai puține gloanțe pentru a ucide un inamic acum

Deoarece fiecare facțiune are propriile sale puncte forte și puncte slabe, toate sunt relevante pe tot parcursul jocului, iar abordările lor variate de combatere înseamnă că toate se simt distincte una de cealaltă. Divizia 2 are o fracțiune menită să fie o provocare supremă - Black Tusk are opțiuni de top în toate aceste trăsături.În plus față de facțiunile mai variate, dușmanii individuali sunt capabili să facă și mai mult - cum ar fi cum, atunci când o lovitură se apropie de un inamic, au o cutie simplă de „detectare” care îi determină să se îndepărteze în mod activ și să se eschiveze. Au mai multe puncte slabe unice, permițându-vă să trageți la pungi de grenadă și altele asemenea pentru a provoca daune suplimentare și a elimina anumite abilități. Și dușmanii cu tancuri sunt acum acoperiți cu o armură distructibilă - ceea ce face ca slăbirea lor să fie mai satisfăcătoare și mai provocatoare.

divizia 2 fii adevărați ghid de fracțiuneDeci, cu toate aceste modalități suplimentare de a face lupta mai provocatoare și mai activă, dezvoltatorii au reușit să reducă timpul de ucidere pentru inamici. Cu lupta acum condusă de AI mai variată cu instrumente suplimentare pentru a hărțui jucătorii, provocarea devine mai degrabă împușcarea și manevrarea cu abilitate, mai degrabă decât numărul mare de gloanțe.Legate de:Verifică Divizia 2 arme exotice

„Toate aceste lucruri combinate ne-au permis să reducem timpul de ucidere a dușmanilor noștri. Supraviețuirea este aproximativ aceeași cu Divizia 1, dar partea importantă este că este nevoie de mult mai puține gloanțe pentru a ucide un inamic acum. Acest lucru îi răsplătește pe jucătorii noștri calificați, dar, cu adevărat, este important să mențină combaterea rapidă și satisfăcătoare. ”