Recenzie Hearthstone

Marele Turneu

Actualizare 26/08/15:Recenzia noastră despre Marele Turneu este aici! Vedeți mai jos impresiile noastre despre noile carduri și funcții, în timp ce discuțiile noastre despre actualizare și recenzia originală sunt activate pagina a doua și Trei respectiv.

Recenzie Hearthstone Marele Turneu

Îmi place Hearthstone. Dar urăsc să recomand Hearthstone.Nu mi-am dat seama că îmi plac jocurile de cărți de colecție. Nu înțelegeam de ce erau distractive. Dar versiunea Blizzard a unui CCG - simplificată, rapidă și amuzantă - m-a agățat.

Hearthstone este înșelător de simplu. Desenați carduri digitale cu imagini amuzante cu gnomi pe ele. Plasați-le în conformitate cu o curbă strictă de mana: cu fiecare tură, permițând intrarea în arenă a unor cărți mai scumpe. Alege să ataci sau să te aperi. Repetați până la moarte.

Faceți clic pe jucați jocul. Repetați până la moartea fierbinte a universului.Hearthstone Marele TurneuExistă câteva motive clare pentru care este atât de distractiv și a atras mai mulți oameni decât alte jocuri de cărți de colecție. Curba de mana strict definită (resursa care definește ceea ce poți juca) este foarte ușor de înțeles, dar oferă fiecărui joc un punct clar de escaladare.

Înțelege că jocurile de cărți digitale nu sunt limitate la probleme fizice. Efectele anumitor cărți ar fi dificil, dacă nu imposibil, de reprodus și urmărit într-un joc standard. Cărți precum Grim Patron (se replică de fiecare dată când supraviețuiește unui atac), Goblin Blastmage (atacă aleatoriu alți dușmani) sau Webspinner (când moare convoacă o fiară aleatorie).Se simte viu. Un Snowchugger nu oprește doar un inamic să atace: îl înconjoară în gheață pentru o întorsătură. Un Flamestrike nu elimină doar câteva numere de pe cărțile pe care le lovește, ci umple tabla cu flacără. Este ultra-real: un joc de masă magic livrat dintr-o realitate în care transformarea goblinilor în oi este un eveniment destul de regulat.

Este, de asemenea, genial din punct de vedere mecanic. Hearthstone este unul dintre puținele jocuri care îmbrățișează întâmplarea. Multe cărți din Hearthstone depind de norocul zarurilor. Una dintre cele mai distractive cărți din joc este Flamewalker - care trage mingi de foc aleatorii de fiecare dată când arunci o vraja. Abilitatea de a juca Flamewalker este în ordinea în care eliminați amenințările, astfel încât mingile dvs. de foc să atingă țintele dorite. Nu doriți să lăsați RNG să-și urmeze cursul: doriți să manipulați șansele, să stivați zarurile. Omoară acele cărți ieftine cu o singură atingere a mingii de foc, astfel încât daunele să se concentreze pe fața adversarului.HearthstoneDar Hearthstone este solicitant, nedrept și ocazional brutal.

Cariera ta Hearthstone va începe cu o serie de provocări simple pentru un singur jucător: unde te vei lupta cu diferiți adversari AI care câștigă Setul de cărți de bază în timp ce înveți mecanica de bază a fiecărei clase. Fiecare dintre cursurile Hearthstone are propriul stil de joc și pachet. Vânătorii își propun, de obicei, să joace minionii agresivi cu preț redus, în speranța de a termina adversarii înainte de a putea crea prezență la bord. Preoții sunt răbdători: contracarează amenințările până când pot aduce minioni masivi și daune. Druizii depășesc oponenții lor, daunele tancului Războinicilor înainte de a lansa un val de inamici de neoprit.

Arhetipurile de punte sunt cele care vă vor îngrijora.

Hearthstone este o scară. Și fiecare trept urcat te va costa.

Când am început Hearthstone pentru prima dată, am încercat să-l joc cât mai ieftin posibil. Am avut o cursă destul de bună cu un pachet Shaman care conținea doar cărți de bază, gratuite. A fost competitiv până la un anumit punct, dar de îndată ce ai absolvit scara propriu-zisă, m-am trezit pierzând. Pierzând din greu.

Hearthstone Grand Tournament dataminat

Hearthstone nu este neapărat plătit pentru a câștiga. Puteți câștiga aur și praf prin finalizarea misiunilor zilnice, câștigarea recompenselor clasate și dezinvoltarea cărților pe care nu le doriți. Dar această rută este în cea mai mare parte teoretică. Dacă vrei să concurezi cu adevărat, trebuie să-l aspiri și să plătești, cumpărând pachete de pachete sau modurile de aventură care se lansează la fiecare șase luni. Să te ridici la viteză ca nou jucător astăzi este extrem de dur, cu excepția cazului în care ești dispus să arunci bani considerabili la joc. Și nu este la fel de simplu ca să alegeți un pachet pe care l-ați citit online și să creați cărțile - poate fi necesar să cumpărați moduri de aventură specifice pentru anumite cărți înainte de a vă putea gândi chiar să le creați.

La momentul scrierii, a fost lansat un nou set de cărți, Marele Turneu. În acest moment, nu există niciun sens real asupra modului în care aceste cărți vor modela sau schimba jocul. TGT aduce câteva mecanici noi: cărțile pot fi inspirate folosind puterea eroului sau puteți juca, o modalitate de a compara dimensiunea e-peonului, cu bonusurile mai mari de câștigare ale minionilor. Cele două mecanici ar putea încetini teoretic jocul: există o senzație generală în comunitatea Hearthstone că jocul favorizează punțile rapide agresive care îi copleșesc pe jucătorii care doresc să joace cărți high-end mai savuroase. Nu sunt sigur că este adevărat. La nivelurile pe care le joc, singurul efect pe care TGT l-a avut asupra jocului este de a scoate câțiva servitori ieftini pentru alți servitori ieftini.

După ce am cheltuit prețul unui joc triple-A complet pe Steam, încă nu sunt în măsură să creez punți care cred că vor juca bine, ci doar să ofer câteva mici upgrade-uri la ceea ce am deja.

Și de aceea îmi place Hearthstone, dar urăsc să recomand Hearthstone. Cred că este un joc incredibil. Este omniprezent: îmi place să pot petrece câteva ore prăbușite în fața computerului meu, jucându-mă, apoi să mă transfer pe un iPad pentru a juca în mod relaxat, în timp ce mă uit la televizor prost. Îmi place să fac parte din comunitate - răsfoiesc noi idei de punte și discută cu prietenii despre cât de puternic este Grim Patron.

Dar costul participării este nebun. Pentru distracția mea din ultimii doi ani, am plătit în jur de 200 de lire sterline. Acesta este genul de număr care mă face să tresar. Hearthstone este cel mai scump joc pe care l-am jucat vreodată.

Hearthstone este bun. O ador. Dar gândește-te foarte bine cum vrei să intri aici.

8/10

Verifică pagina 2 să citim care au fost impresiile noastre despre Hearthstone la un an după lansare și pagina 3 pentru recenzia originală a lui Nick despre jocul de bază.

Recenzie Hearthstone

Hearthstone a ieșit de un an. Inca te joci?

Nick:Absolut. Există pauze din când în când, dar asta se întâmplă de obicei pentru că sunt adânc la genunchi în vreun alt joc Blizzard * tuse * WoW. De la lansare, s-au văzut două versiuni majore de conținut: aventura Blestemul Naxxramas și extinderea cardului Goblins versus Gnomes. Ambele au adăugat o mare longevitate jocului, precum și diversificarea bazei de cărți, permițând și mai multe amestecuri de pachete.

Întrucât lucrez la computer pe tot parcursul zilei, de multe ori m-am trezit petrecând din ce în ce mai puțin timp pe Hearthstone, deoarece aș începe să favorizez jocurile pe care le puteam juca din confortul canapelei sau al patului. Totuși, recent, am creat un program simplu cu joystick care îmi permite să controlez Hearthstone cu ajutorul tastaturii mele Xbox. Este cerul.

Tim:M-am întors, după o perioadă de abstinență. Tot ce a fost nevoie a fost câteva videoclipuri pe YouTube de streamere care au scos combinații ridicole și m-am îndrăgostit imediat după ce m-am îndrăgostit de el în timpul sosirii Naxxramas. Ce mi-am dat seama este că construirea de punți competitive nu va fi niciodată treaba mea și am început să mă uit la pre-fabricări pe alte site-uri. Acum, zbor.

Înapoi la recenzie, unul dintre motivele pentru care nu i-am dat un scor perfect a fost că ne-am îngrijorat că probabil va favoriza jucătorii care au plătit. Și ar plăti mult. Ai cheltuit mulți bani în ea?

Nick:Dezvăluire completă: am cheltuit destul de mulți bani pe Hearthstone. La început, am stabilit cu ușurință în jur de 100 de lire sterline pentru a-mi oferi o sursă sănătoasă de cărți cu care să joc. În mod similar, am făcut același lucru cu Goblins vs Gnomes a fost lansat. Deoarece cheltuiesc aurul pe care îl câștig din căutările zilnice pe arenă, nu am avut suficient de mult economisit pentru Blestemul lui Naxxramas și așa am cumpărat și aventura completă.

Ca un ex-jucător Magic: Gathering, scăderea a câteva sute când lansarea noului set este destul de normală pentru mine; Recunosc că „pachetele de cracking” pot crea dependență. Dar pentru mine, îmi place să joc cu un avantaj competitiv, așa că scopul meu era ca majoritatea cărților să fie deblocate pentru a le juca pe scara clasată.

Tim:Am cumpărat Nax și câteva pachete pentru a începe, dar, de fapt, mă bucur destul de mult de provocarea de a mă clasifica folosind punți realizate în întregime din seturile de bază și Nax. Mă simt puțin dezavantajat atunci când ceilalți jucători renunță la stânga-dreapta și la centru, dar chiar și cărțile de bază se pot menține până la nivelul 15. Între timp, îmi extind treptat colecție cu aur câștigat din misiuni și praf până la cărți meșteșugărești de unde voi obține cea mai mare valoare. Aproape sigur voi cumpăra Muntele Blackrock când va sosi.

Crezi că Blizzard a făcut o treabă bună de a echilibra jocul original?

Nick:Majoritatea timpului, da, dar au existat câteva cărți destinate unui reechilibru și Blizzard a luat o perioadă anormal de lungă pentru a intra în sfârșit. Îmi amintesc pachetul Hunter cu Unleash the Hounds și Leeroy Jenkins dominând jocul de luni de zile. înainte de a fi nerfați. Cu siguranță, echipa de dezvoltare nu este liberă atunci când vine vorba de modificări ale cărților care domină meta.

În mod similar, temutul Undertaker - folosit într-un alt pachet Hunter - s-a dovedit a fi o primă putere a jocului, care era prea dificil de rezolvat. Ați fi doar muligan la începutul fiecărui joc până când veți avea unul sau ambii funerari. A fost puntea perfectă de urcare pe scară - câștigi devreme și repede. Următorul.

Tim:Ceea ce mi se pare interesant despre echilibrul Hearthstone este cât de cuțit poate fi. În general, dacă o carte este supraalimentată, rezultatul este că reduce gama de punți care poate fi considerată competitivă. Cred că problemele de echilibru pe care le-am văzut la începutul jocului au fost probabil la fel de multe de-a face cu faptul că nu există de fapt atâtea cărți disponibile pentru a alege, la fel ca cărțile în sine fiind OP.

Dar expansiunile?

Nick:Încă simt că unele cărți din expansiunea Goblins versus Gnomes au nevoie de un alt aspect. Abia puteți găsi o singură punte care să nu includă Dr. Boom undeva în lista sa. Este deja un 7/7 pentru șapte mana - doar asta îl face o carte grozavă. Dar apoi inundă tabla cu doi Boom Bots care au potențialul de a provoca până la opt daune oricărei ținte. Pur și simplu nu puteți greși cu acest card.

Tim:Da, Dr. Boom este complet banană. Așa cum am spus mai devreme, dacă nu îl ai în pachet, ești mai puțin competitiv decât un jucător care are. Pur și simplu limitează alte opțiuni.

V-a plăcut expansiunea Naxxramas?

Nick:A fost drăguț. Juc la World of Warcraft și am amintiri foarte plăcute despre raidul Naxxramas. A fost multă personalitate injectată în aventură și câteva glume bune. În ceea ce privește șefii și provocările înșiși, cred că Blizzard a lovit locul dulce din punct de vedere al dificultății. Primele câteva ori când te duci împotriva lor, probabil că vei eșua cel puțin de câteva ori înainte de a face în cele din urmă portretul lor să explodeze; suficient de mult pentru a câștiga banii în termeni de timp petrecut.

Dar, desigur, atunci aveți modul eroic, care este de-a dreptul chinuitor. Acestea iau pachete extrem de specifice de depășit și necesită de obicei utilizarea noilor cărți din aventură; uneori de la șefi de mai târziu. Este destul de ușor să Google doar cele mai bune punți de utilizat, dar mi s-a părut mult mai satisfăcător să mă gândesc la propriile punți și să mă câștig.

Aventurile sunt probabil metoda mea preferată de a adăuga Blizzard în cărți noi la joc. Deși sunt distruși de seturile de expansiune de peste 100 de cărți, au doar acest farmec care te face să te simți cald și neclar în interior. Primul îmi face să mă doară portofelul, deși din mâna mea.

Tim:Mi-a plăcut, mi-a plăcut să fac fiecare aripă și am crezut că provocările din clasă sunt hilar. Încă primesc un chicotit de la provocarea Hunter Webspinner. Doar un design ridicol de distractiv.

Goblini și Gnomi l-au văzut pe Blizzard dublându-se cu efecte mai aleatorii. Ceea ce ai crezut?

Nick:Acesta este unul greu de răspuns personal. Din nou, venind din Magic: the Gathering, a existat într-adevăr un pic de RNG implicat, de obicei sub forma răsucirii unei monede între două rezultate. Dar Hearthstone o duce mult mai departe, și mai regulat.

Goblins versus Gnomes au văzut trei slujitori care ar putea invoca aleatorii X costând slujitori la moarte; Old Shredder al lui Sneed convocând un legendar aleatoriu. Aceste cărți pot fi momentul esențial al oricărui joc datorită naturii lor aleatorii. Dacă doriți să vedeți un exemplu perfect în acest sens, uitați-vă la videoclipul de mai jos.

Sunt buni - haos adevărat și absolut. Dar ceea ce este important este că oportunitatea pentru un astfel de rezultat este disponibilă pentru ambii jucători, dar acest rezultat trebuie să rămână strict neafectat de acțiunile lor.

Mai joci Arena?

Nick:Pe asta îmi cheltuiesc tot aurul pe care îl obțin din căutările zilnice. În comparație cu achiziționarea directă a pachetelor, în opinia mea nu este o problemă. Nu numai că îți oferi potențial ore de distracție, dar dacă te descurci bine, poți culege și mai multe recompense decât aurul pe care l-ai pus.

De asemenea, este plăcut să jucați un mod în care meta-ul fabricat nu se aplică întotdeauna. Redactarea în arenă este o artă plastică pe care o înveți de-a lungul multor, multe alergări. Este crucial să știi ce combinații cu ce, care este cea mai bună carte și să-ți dai o curbă bună de mana.

Îmi doresc totuși ca Blizzard să implementeze un alt mod care oferă recompense similare. Un turneu de eliminare automată ar fi as, similar modului în care se realizează în prezent formatul eSports. Ar putea avea un buy-in pentru a-l transforma într-un fel de chiuvetă de aur și ar putea exista un sistem de recompense pe niveluri pentru locul în care ați plasat în turneu.

Tim:Nu. Sunt conștient că este un mod mult mai eficient de a câștiga praf, dar, de fapt, aș prefera să joc jocul cu șurubul înconjurător, construind un pachet în care mă pun la îndoială în mod constant propriile mele decizii. Am avut câteva curse pe Arena, dar am decis că nu este pentru mine.

Recenzie Hearthstone

Recenzie Hearthstone

De Nick Wilson

Hearthstone are o eleganță.

Este un joc de cărți de colecție fantezist, care se simte simplu și totuși, când te bagi în mecanică, te simți extraordinar de profund. Folosește personaje și lucrări de artă din World of Warcraft și le transformă în cărți mici, făcându-i să se lupte cu pâlpâiri, crăpături și pop-uri.

Ador acest joc. Este simplu, distractiv și captivant: un fapt cu adevărat uimitor, având în vedere dimensiunea echipei de dezvoltare. Datorită unei versiuni beta extinse și deschise, există șanse mari să o jucați deja. Dacă nu, permiteți-mi plăcerea de a vă spune de ce ar trebui.

Dacă sunteți nou în jocurile de cărți de colecție, acestea pot fi descurajante. Învățarea frânghiilor poate scurge distracția de la joc. Hearthstone nu este așa: nu vă veți găsi grimasa atunci când vi se va arunca în poală o carte de reguli exborbentă: pentru că nu există una.

În schimb, ceea ce aveți este mecanica care poate fi descrisă într-o singură propoziție. Toată lumea are ceva mană. Cardurile costă mană. Ai mai multă mană la fiecare pas. Cardurile Taunt „trebuie atacate mai întâi”. Cardurile Stealth „nu pot fi vizate până când nu atacă”.

Hearthstone nu explică mecanica: arată. Taunturile au scuturi mari. Stealth se ascunde într-o ceață. Vrăjile, precum mingi de foc și focuri arcane, zboară peste tablă.

Hearthstone Match

Un meci merge așa. Ambii jucători încep cu 30 de viață și un pachet de 30 de cărți. O monedă determină jucătorul care merge primul, care extrage trei cărți. Jucătorul care merge al doilea ajunge să tragă patru cărți, iar moneda respectivă se transformă într-o carte la îndemână: permițându-vă să adăugați un mana suplimentar la piscina dvs. pentru o singură tură. Mana este ceea ce folosești pentru a-ți juca cărțile, iar ambii jucători primesc câte o mană suplimentară la fiecare zece.

Primul jucător care își reduce sănătatea adversarilor la zero, câștigă. Învinsul explodează.

Ai nouă clase de joc cu: reprezentat de un personaj din tradiția WoW, toate vin cu un pachet de bază gata pregătit. Ceea ce îi separă unul de celălalt sunt cărțile specifice clasei lor și puterea eroului lor. Puterea eroului dvs. de clasă este o abilitate statică, care vă este întotdeauna la dispoziție. Șamanii pot convoca totemuri semnate, în timp ce un Preot se poate vindeca pe el și pe slujitorii săi.

Asta este tot ce trebuie să te joci și să te distrezi.

Hearthstone Archmage Antonidas

Adâncimea se află în meta-joc: procesul mereu prezent de construire și îmbunătățire a pachetului. Aici jucătorii sunt liberi să aleagă din cărțile pe care le-au câștigat sau le-au cumpărat.

Ideile de punte pot fi formate din doar câteva cărți de bază și mecanici. De exemplu: Warlocks pot juca cărți puternice, ieftin, în detrimentul vieții lor. Adăugați Molten Giants - mari dealeri de daune care costă mai puțin cu cât sunteți mai răniți și puteți vedea conexiunile care încep să se formeze. Am experimentat cu punți care premiază puterea vraji mai presus de orice, un val copleșitor de cărți murloc și un singur pachet care folosește doar arme. Am constatat că punțile specializate, cele cu un concept de bază, sunt mai bune decât cele care iau doar o pungă de cărți - dar nu am găsit un pachet care să poată zdrobi pe toți cei care vin. Asta nu înseamnă că nu voi înceta să încerc.

Punctele sunt menite să fie jucate în meciul clasat: o scară multiplayer care va trece de la rangul 25, până la rangul unu. Ajungeți la nivelul unu și veți câștiga titluri și carduri personalizate.

Multiplayer Hearthstone este plăcut. Jocul face o alegere dificilă la început: nu aveți voie să comunicați cu adversarul decât prin intermediul unei serii de emoticoane preselectate. Acest lucru, dintr-o singură lovitură, elimină o mare parte din toxicitatea care vine cu multiplayerul online. Hearthstone este mai bine pentru asta. Chiar și linia „amenință” are doar caracter. Jucătorii par să aprecieze atingerea; cele mai multe bătălii se încheie cu un emote bine jucat sau cu un regret. Dacă cineva este un pic fericit de spam, poți să-i „strângi” în mod satisfăcător emotiile, reducându-le efectiv.

În acest moment merită să aduceți în discuție modul în care câștigați și cum cumpărați carduri.

Magazinul Hearthstone

Un set de cărți de bază se câștigă prin nivelarea fiecărui personaj jucând în meciurile de practică cu un adversar AI - suficient pentru a vă arăta corzile. Orice altceva trebuie cumpărat folosind propriul dvs. numerar (aproximativ 1,49 USD / 1,00 GBP per pachet, cu reduceri pentru achizițiile în vrac), aurul câștigat din meciurile câștigătoare sau prin distrugerea cărților pe care le dețineți (cum ar fi duplicatele) pentru a câștiga materiale (praf arcane) care poate fi folosit pentru a crea cărți individuale.

Vor fi acuzații că Hearthstone este plătit pentru a câștiga. Este dificil de argumentat. Unele cărți sunt incontestabil mai puternice decât altele. Este adevărat și faptul că, dacă căutați un mod natural, fără bani, de a câștiga acele cărți, rata la care acumulați aur și praf arcane este lentă.

Fiecare carte, în funcție de raritate, are un cost de praf asociat. Cardurile de aur: care sunt versiuni animate ale fraților lor, costă o sumă premium. Praful se câștigă fie prin arenă, realizări sau prin descântecul duplicatelor.

Există o mulțime de cărți în Hearthstone: 465 în total care pot fi jucate, 382 care pot fi colectate de jucător. Și un obicei din Hearthstone este greu de rupt.

Blizzard a făcut pachetele de deschidere în acest joc la fel de amuzante ca și deschiderea de echivalente Magic: The Gathering boostere în viața reală. Poate mai mult: în viața reală, este rar ca pachetul să explodeze și cărțile să fie aruncate cu fața în jos în fața ta, așteptând să fie dezvăluite. Este rar și faptul că un pitic scoțian de cod vă va proclama norocul.

Whoaa, țipă. O LEGENDĂ DE AUR! Ocazional.

Hearthstone Arena

Timp de confesiune: probabil am cheltuit doar 100 de lire sterline în Hearthstone: 80 lire sterline pe pachete și 20 lire sterline pe intrări în arenă.

Pentru 150 de aur sau 1,99 USD / 1,49 GBP, puteți arunca zarurile în modul hardcore al Hearthstone. La intrarea în arenă, jucătorilor li se prezintă trei clase de eroi aleatorii, apoi este timpul să redacteze un pachet. În timpul redactării, vi se prezintă o selecție de trei cărți dintr-un grup de cărți specifice și neutre ale clasei. Dacă veți avea noroc, veți alege între cărți rare, epopee și chiar cărți legendare. Odată ce ai un pachet de treizeci de cărți, începe lupta.

Ideea este de a câștiga cât mai multe meciuri și de a evita eliminarea prin pierderea a trei meciuri. Recompensa dvs. - reprezentată de o cheie de actualizare - depinde de scorul final. Obțineți în jur de opt victorii și vă veți recupera aurul, apoi câteva. Fiecare recompensă, indiferent cât de rău este garantat un pachet de cărți, cu alte recompense, inclusiv cărți individuale, cărți de aur și praf arcan.

Hearthstone Inn Keeper

Pentru mine a avut întotdeauna sens să nu-mi cheltuiesc niciodată aurul pe pachete de cărți brute și, în schimb, doar pe arenă. Costă cu 50 de aur mai mult, dar trebuie doar să faci diferența înapoi în câștigurile tale pentru a obține o valoare uniformă. Este, de asemenea, o altă scuză pentru a juca, ceea ce este întotdeauna bun.

Și asta este adevărata problemă cu Hearthstone. Jocul este spectaculos: atât primitor, cât și deturnat din punct de vedere tactic, amuzant și prietenos. Dar mă face să mă simt periculos. Este foarte, foarte ușor să cheltuiți bani în acest joc, chiar dacă aveți opțiunea de a parcurge gratuit ruta mai lungă.

Feedback-ul achiziției dvs. este imediat, dar scurt. De multe ori te lasă să îți dorești mai mult. Misiunile zilnice vă oferă obiective aleatorii care pot fi atinse cu câteva jocuri, dar recompensa de aur este mică. Va dura cel puțin două până la trei zile de joc pentru a câștiga suficient de la ei pentru a intra în arenă.

Pentru mulți dintre noi, acest lucru nu este suficient: subliniind în continuare atracția de a cheltui puțini bani aici și colo. Și totul se adaugă.

Hearthstone este un joc minunat. Nostalgic, simplu și cel mai bun dintre toate: distracție. Acesta este cel mai bun joc de cărți de colecție online pe care îl puteți juca. Aveți grijă cât cheltuiți în ea.

9/10